Facebook icoon Twitter icoon 

Corona steun – Astrid van Engeland

Geplaatst op: 11-04-2020

Pasen

Ik zat eens in de trein. Er kwam een jong meisje naast mij zitten. We raakten met elkaar in gesprek. Het meisje vertelt mij dat zij zich anders voelt dan haar klasgenootjes. Zij houdt van tekenen en gedichten schrijven. Haar klasgenootjes zijn vooral bezig met uitgaan en verliefd worden. Ze zegt: ‘Iedereen vindt mij raar en stom. Ik vind het leven nu even niet zo leuk.’ In de trein laat het meisje mij een paar tekeningen zien die zij zelf heeft gemaakt. Ze zijn heel erg mooi. Dit meisje heeft echt een bijzonder talent van God heeft gekregen waar ze iets mee moet doen. Dat zeg ik ook tegen haar. Ze kijkt mij ongelovig aan. Toen kwamen we bij het station waar we allebei moesten uitstappen. Allebei gingen we onze eigen weg. Heel vaak heb ik nog aan de ontmoeting met dit meisje gedacht en me afgevraagd: ‘Hoe zou het nu met haar zijn?’
Toevallig kwam ik haar een half jaar later opnieuw tegen op hetzelfde station. Ze herkende mij nog en bedankte mij voor het gesprek dat we hadden in de trein. Ze vertelde dat het nu weer goed met haar ging. Na de zomer zou ze naar de kunstacademie gaan. Het meisje had weer zin in het leven. Ik werd er echt blij van. Voor mij is dit ook de betekenis van Pasen. Weer opstaan uit moeilijke situaties. De kracht vinden om na een crisis je leven weer op te pakken.
Ook wij zitten nu in een moeilijke tijd. De hele wereld zit op dit moment in een crisis. Het coronavirus maakt ons angstig, verdrietig en onzeker. Hoe lang gaat het duren? Hoe zal het allemaal verder gaan? Blijf ik en mijn familie gezond? We hebben veel vragen. Net als het meisje in de trein, vinden wij het leven misschien nu ook niet zo leuk. Maar een ding is zeker. Het wordt weer Pasen. De lente is al begonnen. Er is ondanks de moeilijke tijd ook veel nieuw leven. Kijk maar naar de bloemen in de tuin, de vogels die aan het nestelen zijn en de lammetjes in de wei. Ondanks de crisis is er nog steeds veel moois waarvan we kunnen genieten. Ik hoop dat het ook u lukt om juist nu toch te genieten van de kleine dingen. Ik hoop dat het u lukt om toch moed en vertrouwen te houden. Deze crisis duurt misschien lang, maar er komen zeker weer betere tijden. Het meisje dat ik ontmoette in de trein is daarvan een mooi voorbeeld. Zalig Pasen!
Pastor Astrid van Engeland