Facebook icoon Twitter icoon 

Corona steun – Annemieke van Brandenburg

Geplaatst op: 29-04-2020

Een wonder te Lourdes…

Op woensdag 7 april 1858 verscheen Maria voor de 17e keer aan Bernadette, een eenvoudig meisje van 14 jaar uit een bergdorpje in de Pyreneeën.
Een arts als ooggetuige vertelde: “Ik ben getroffen, en het is voor mij iets bovennatuurlijks, toen ik zag hoe Bernadette geknield voor de grot, in extase, een brandende kaars vasthield. Ze bedekte de vlam met haar beide handen, zonder dat ze ook maar iets leek te voelen van het contact van haar handen met het vuur. Ik heb ze onderzocht. Niet het minste spoor van verbranding. De hoge geestelijkheid is verbijsterd en erkent dat het zo is.”
Een andere ooggetuige reageerde hierop: “Dat wat zo is? Kijk: Als het meisje er niet toe zou komen een wonder te verrichten, als ze er bijvoorbeeld niet in zou slagen een genezing, hoe dan ook, te verkrijgen, noch door haar aanraking, noch door haar gebed, dan nog! De grote toeloop van mensen die naar de grot gaan is voldoende om iemand ervan te overtuigen dat er iets wonderbaarlijks aan de hand is. En verder, onthoud dat u binnen een paar dagen getuige zult zijn van een processie”.
(René Laurentin, Lourdes. Het ware verhaal van de verschijningen. 2012, blz. 259-260.)
In deze corona-tijden weten we niets zeker wat de nabije toekomst nog zal brengen. Hoe lang we nog geduld moeten hebben. Voorlopig geen plannen kunnen maken, hoe graag we het ook willen. Laten we onszelf troosten door een kaarsje aan te steken en aan elkaar te denken. En geloven dat wonderen bestaan. Blijf positief denken en blijf gezond!
Annemieke van Brandenburg - bestuurslid van Katholiek Dovenpastoraat.