Facebook icoon Twitter icoon 

Themamiddagen

Geplaatst op: 03-05-2023

Dit jaar zijn we begonnen met thema-middagen over het geloof. Er waren namelijk doven die graag met andere doven over het geloof willen praten. Ook willen sommige mensen wat meer weten over het geloof.

Voor horende mensen zijn er Alpha-cursussen. Die cursussen hebben veel succes. Daarom hebben we de Alpha-cursussen als voorbeeld genomen. Maar we hebben wel zelf de thema’s en het programma bepaald. 

Er zijn nu vier thema-middagen geweest:

21 januari: "Waarom geloven?"

18 februari: "Wie was/is Jezus?"

18 maart: "Mensen: beeld van God?"

15 april: "Bijbel". Toen is Ton Verkaaik ons daarover komen vertellen.

De thema-middagen zijn altijd op de derde zaterdag van de maand. Vanaf april komen we bij elkaar in Dordrecht, in de parochiezaal van de Antoniuskerk, Burgemeester de Raadtsingel 45, tegenover het station.

De thema-middagen beginnen om 12:30. We beginnen met samen koffie of thee drinken, maar ieder brengt wel zelf de lunch mee. Tijdens de koffie kunnen we wat bijkletsen en met elkaar kennis maken. Om ongeveer 13:15 beginnen we met een inleiding over een thema. Tijdens die inleiding mag iedereen natuurlijk vragen stellen en opmerkingen maken. Na de inleiding houden we even pauze. Na de pauze hebben we een quiz, of een spel, of een discussie over stellingen.

Iedereen mag vragen stellen, opmerkingen maken, gewoon zeggen wat je denkt, gewoon je eigen mening geven. 

Op de themadag zijn tolken gebarentaal en een schrijftolk aanwezig.

Op de themadag maken we gebruik van PowerPoint .

Downladen van de thema's

Hier kun je de handouts van de thema's downloaden. Binnenkort hopen we dat het mogelijk wordt om heel de PowerPoint te downloaden.