Facebook icoon Twitter icoon 

Toos Kroef 1946 – 2022

Geplaatst op: 27-01-2022

Op 19 januari jl. is overleden: Toos Kroef.

Toos is 8 jaar voorzitter geweest van het bestuur van het Katholiek Dovenpastoraat. Toen zij in 2019 vanwege haar ziekte terugtrad als voorzitter, heeft het bestuur haar tot ere-voorzitter benoemd.

Toos werd geboren in Odiliapeel, in Noord-Brabant. Toen zij 4 jaar was, ging zij naar het Instituut voor Doven in Sint-Michielsgestel. Na het behalen van haar HBS-B diploma is zij gaan studeren aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, voedseltechnologie. Daarna is zij tot aan haar pensioen werkzaam geweest als onderzoekster aan de Landbouwuniversiteit.
In september 1976 is getrouwd met Leon Verdonschot. Ze kregen twee kinderen, Nard en Suzanne.

In 2011 werd Toos voorzitter van het bestuur van het Katholieke Dovenpastoraat. Het Katholiek Dovenpastoraat heeft als beleid dat de voorzitter van het bestuur zelf doof moet zijn. Toos was een heel bekwaam voorzitter, met een grote kennis van zaken. Ze bereidde de vergaderingen goed voor en kon de vergaderingen efficiënt leiden. Daarnaast had ze ook veel praktische en bruikbare ideeën over het dovenpastoraat.

Toos had een breed netwerk zowel in de dovenwereld als de horende wereld. Ze was iemand met en open mind en met een brede interesse. Toos leefde het leven met een enorme inzet, en kon op het laatst zeggen: "Ik heb een fantastisch leven gehad."

Op 26 januari was de uitvaart in de katholieke kerk in Wageningen, met veel hartelijke toespraken van familieleden en vrienden.
Toos, bedankt voor alles!