Facebook icoon Twitter icoon 

“Ik geef de pen door” Carmen van Hoesel

Geplaatst op: 01-10-2021

Hallo allemaal,

Ik ben Carmen van Hoesel, 78 lentes oud, heb een zoon en 2 kleinkinderen. Ik ben doof en draag een CI.

Onderwijs had ik in het IvD gevolgd. Daarna heb ik gewerkt op de medische administratie en kindervaccinaties bij de GG & GD (nu GGD). Later deed ik de leden- en administratie bij het bondsbureau van de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB).

Om meer in contact te komen met doven, had ik in 1970 met een vriend (nu overleden) een volleybalvereniging opgericht:” DSV Kennemerland”. Later zijn er ook badminton en bowling bij gekomen Helaas hadden badminton en bowling een korte bestaan gehad. Deze vereniging bestaat dit jaar 50 jaar.

Ook was ik betrokken bij de KNDSB als voorzitter/secretaris van sportafdeling volleybal en 2e secretaris en notulist van het bestuur. Twee keer had ik als chef d'equipe de volleyballers/-sters begeleid in hun deelname aan de World Games for Deaf in Zweden en Roemenië en ook Play offs in buurlanden.

Bij de SWDA ben ik ook actief geweest als vrijwiliger. Eerst in het informatiecentrum met Rene Spruit en daarna deed ik de coördinatie van de gebarencursussen. Het was prachtig om te zien dat na de eerste cursus, de cursisten gebarend kunnen communiceren. Ook had ik met collega’s enkele informatiebijeenkomsten over 'communiceren met doven’ georganiseerd voor huisartsen in opleiding.

In 2017 vroeg Marcel Broesterhuizen mij of ik secretaris van het KDP wilde worden. Wat ik vooral doe is het zorgen dat het verloop van de vergaderingen goed zijn. Ook ben ik bezig geweest met het aanpassen van de statuten en het maken van de huisreglement. Dat is  soms veel werk. De samenwerking met het bestuur, pastoraal team en het bureausecretariaat vind ik erg leuk..

Ik geef de pen door aan Rene Spruit