Facebook icoon Twitter icoon 

Fijne pasen

Geplaatst op: 02-04-2021

“We willen niet klagen.” (met vlog)

De coronacrisis duurt nu al een heel jaar. We hebben er allemaal genoeg van, we zijn het beu! Voor veel mensen is het moeilijk: voor ouderen, maar ook voor veel jongeren. Iedereen wil graag vrienden ontmoeten, gezelligheid. Sommige mensen worden depressief, andere mensen worden boos. Pakken ze ons leven af?

Toch willen we niet klagen! Dat past bij het Paasverhaal.

Op Paasmorgen gaat Maria Magdalena naar het graf van Jezus. Ze is diep bedroefd: Jezus is dood, komt nooit meer terug… Dan komt ze bij het graf, en ze krijgt de schrik van haar leven: Jezus’ lichaam is weg!! Huilend vraagt ze aan de tuinman van het kerkhof: “Het lichaam van Jezus  is weg, waar is het?” En dan ziet ze dat het niet de tuinman is, maar Jezus zelf. Jezus leeft! 

Helemaal blij gaat ze het aan de apostelen vertellen. Die zitten samen in huis te treuren.

Dat is het goede nieuws van Pasen: het leven gaat door.

Daar willen we niet klagen. Ondanks corona zoeken we contact met andere mensen: één persoon op bezoek, Skype, Zoom, Facebook, elkaar buiten ontmoeten. We volgen de corona-regels, maar corona houdt ons niet tegen.

Ken je oudere mensen die eenzaam zijn? Ken je jonge mensen die in de put zitten? Zoek ze op, of neem contact via Skype of Zoom! Maak een ander blij, daar word je zelf ook blij van!

Zalig Pasen!